Ostekake er absolutt min favorittkake ( ok da, sjokolade også:) ). Du kan tilsette den med forskjellige smaker, så den kan lages på en basisoppskrift og tilsettes smak etter f.eks sesong.(bær)
Denne gangen ville jeg ha sitron/limesmak, så slik ble det
Denne kaken er i tillegg laget på kesam som er gått ut på dato. Jeg er tilhenger av “Spis opp maten” konseptet , så jeg måtte selvfølgelig prøve. Alt som er syrnet holder seg i flere uker etter at” best før” dato er gått ut.” Siste forbruksdag ” er litt annerledes, men kan fint brukes . Bruk øyne og luktesans og spar miljøet ved å kaste mindre mat
Tilbake til kaken.
Her er min oppskrift.
Bunn:
- Smelt 150 gram smør .
- Bland sammen med 4 ss sukrin gold og 250 gram malte mandler.
Trykk ut deigen i en bakepapirkledd kakeform, og stek på 170 grader til 15-20 min. (til lys brun)
Topping:
- Legg 6 plater gelatin i bløt.
- Bland sammen med 3 beger med Philadelphia kremost og 3 beger med Kesam orginal.
- Tilsett 170 gr sukrinmelis.
- Varm 1.5 dl sitronsaft (saften av sitron) og 10 dråper sitronessens. Rør gelatin godt inn i væsken.
Tilsett væske med ost, melis og kesam og visp godt inn.
Hell blandingen over den ferdigstekte bunnen og la stivne i kjøleskap.
Jeg løsnet forsiktig kaken fra bakepapiret med en slikkepott. Bunnen i kakeformen er med på glassfatet for å unngå en kakekatastrofe. Så klippet jeg vekk overflødig papir.
Til slutt pyntet jeg kaken med revet limeskall og limeskiver delt i to.
Så enkelt og raskt. Og den ble faktisk veldig god. Pluss at den er lavkarbo !!!! Hurra
Det som er kjekt med ostekake, er at den kan lages en dag eller to i forkant. Og det liker jeg.
God fornøyelse.
Klem fra meg
Ser veldig godt ut
Prøvde meg, men er usikker på hvordan det ble Prøver imorgen. Fyllet ble bra da Men usikker på om det var riktig med 3 familie pakker med Philadelphiaost
Heisann Joda det er riktig Jeg ville ha kaken høy, men du kan halvere ingrediensene i topping. Det eneste som skjer er at kaken blir lavere. Husk å halvere gelatin og væske også om du velger det. Håper du liker den. Lykke til
Den ble veldig god den så takk for oppskriften
Bare hyggelig