Da har jeg hatt ett nytt dykk i fryseboksen i vente på sommeren. Ingenting er som fargen på blåbær som man høster i skogen. Ikke hvite i midten som blokkebærene, men blå. Full av smak av sommer og attpåtil inneholder de mengder av antioksidanter. Kan det bli bedre ? Jo, det må være turen man får i naturen mens man sanker. Jeg husker hvor utrolig kjedelig jeg synes det var å plukke disse små blå bærene da jeg var barn. Koppen ( ikke spannet ) ble aaaaaldri full. Så man kan jo si at tålmodigheten har blitt hakket bedre. ( tror jeg )
Iallefall er det kjekt å kunne ta opp sommerminner fra frysen, og lage noe godt mens en venter på ny jaktsesong. ( for meg er det kun bær 🙂 )
Her er resultatet :
INGREDIENSER
KAKEBUNN
- 150 gram smør
- 1 egg
- 50 gram sukrin gold
- 50 gram kokosmasse
- 50 gram malte mandler
- 2 ts bakepulver
- 15 gram fiberfin
TOPPING
- 100 gram blåbær
- 40 gram sukrinmelis
- 1 boks kokoskrem, helfet type ( kun den tykke kremen, ikke væsken )
- 2 plater gelatin
SLIK GJØR DU
KAKEBUNN
- Smelt smør og avkjøl. Imens pisker du egg og sukrin gold luftig.
- Ha i smeltet smør, kokosmasse, malte mandler, bakepulver og fiberfin. Visp godt til det er en fin og luftig deig.
- Jeg brukte en 22 cm kakeform til å steke i. Jeg klippet til bunnen ( sirkel ) og smurte resten av formen i kanten med smør. Dette fordi toppingen kan henge igjen i bakepapiret når man tar bort “veggen”. Et alternativ er å steke bunnen i paiform, tilsette topping, avkjøle til alt har stivnet og servere i den.
- Stekes på 180 grader på varmluft, midt i ovnen i ca. 10-15 min. Fargen på kakebunnen skal være medium gylden.
- Avkjøl bunnen.
TOPPING
- Gelatin legges i kaldt vann i ca. 10 min til de er myke.
- Imens blander du kokoskrem, sukrinmelis og blåbær med mix-master eller stavmikser.
- Kok opp LITT (bare så vidt at gelatinen blir dekket ) vann som gelatinen kan løse seg opp i.
- Avkjøl, og tilsett i blåbærkremen.
- Hell det over bunnen og pynt med kokosmasse.
- La kaken stå i kjøleskapet i 3-4 timer før servering. Gjerne over natten, så den kan med fordel lages dagen i forveien før den skal spises.
Hele kaken inneholder 30,5 karbohydrater.
God fornøyelse 🙂
Leave a Reply