Har kjøpt ny duppedings – frukt og sopptørker:)
Selvfølgelig går det fint å tørke på et brett i steikeovnen, men med denne maskinen på bordet, blir ikke stekeovnen opptatt i flere timer. Den tar liten plass på kjøkkenbenken og tørker fort og greit ( selvfølgelig forskjell i tid med hva du tørker).
Nå har jeg prøvd den litt, og jeg deler gjerne mine tips på hva som funker og ikke 🙂
Har kjøpt ny duppedings – frukt og sopptørker:)
Selvfølgelig går det fint å tørke på et brett i steikeovnen, men med denne maskinen på bordet, blir ikke stekeovnen opptatt i flere timer. Den tar liten plass på kjøkkenbenken og tørker fort og greit ( selvfølgelig forskjell i tid med hva du tørker).
Nå har jeg prøvd den litt, og jeg deler gjerne mine tips på hva som funker og ikke 🙂
Som du ser på bildet, så tørker jeg blåbær. De tørket fint, bortsett fra at de falt igjennom risten og bunnen. Du må også tørke veldig mye for å få et fullt syltetøyglass.
Konklusjon: Tørk blåbær i ovnen på et bakepapirkledd steikebrett. Ha ovnen på 50-60 grader med døren på gløtt og varmluft. Mye bedre 🙂
Som du ser ble det ikke mye jeg fikk i glasset. Man må tørke en stor mengde blåbær for å kunne ha en stund. Tørket blåbær er veldig fine å bruke pynt på kaker.
Ristene fra maskinen er supre å bruke til luft-tørking også. Her har jeg lagt sopp på risten med papir under, og det tok vel et par døgn så var soppen tørr. Kommer selvfølgelig an på størrelsen på soppen hvor lang tid det tar (mine var veldig små).
Tar ikke stor plass: Som du ser av bildet, tar den ikke så stor plass på kjøkkenbenken. Her er den i full gang med å tørke villeplene jeg fant (frontbildet). Her har jeg har ikke dyppet bitene i sitronvann for å beholde fargen.
- Jeg kuttet de opp i små biter/skiver, og fordelte de på ristene (denne maskinen har fem rister). Her kan du bare beholde skallet på. Jeg har faktisk våget meg til å ha maskinen på om natten, og det gikk helt fint. Da «sparer» man litt tid.
Oppsummert: Alt i alt synes jeg dette var en enkel og kjapp måte å tørke sopp og bær på. Jeg kommer nok også til å teste ut flere frukt- og bærsorter. Den er dessuten helt super å ha med seg på tur – den tar liten plass, og så smaker det supergodt til slutt.
Håper andre også vil prøve ut tørking av bær og frukt – enten med tørker eller ovn 🙂
Lykke til!
Leave a Reply