Disse fastelavensbollene er saftige og myke, rett og slett skikkelig digg 🙂
Du må gjerne bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt ” HER
Jeg har laget forskjellige oppskrifter på boller og disse ble en suksess. Ikke alt en prøver på å lage på lavkarbovis blir like godt, men synes at dette ble det “skikkelige boller ” av. Det lukter deilig nybakt i huset også 🙂
Her er oppskriften
INGREDIENSER
2 egg
7 ss sukkererstatning
160 gram malte mandler
30 gram proteinpulver
140 gram gresk yoghurt
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
3 ss pofiber
2 ss sukrin syrup, maple
2 ts bakepulver
1/2 ts Xanthan gum
SLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett de andre ingrediensene og visp godt til en jevn masse. La deigen hvile i 10 min.
Ta en spiseskje og form til boller på et stekebrett. ( husk bakepapir )
Jeg bruker ofte proteinpulver i bakst fordi det virker som en fortykker og gir en god smak. Jeg legger ved et bilde av den jeg bruker her. Men det finnes mange varianter av lavkarbo proteinpulver, så hør i en helsekostbutikk eller søk på nettet. Den er også fin å bruke i smoothie.
Pisk krem med et par ss sukkererstatning til fyll i bollene. Smør gjerne litt sukkerfritt syltetøy i bunnen.
Ha en riktig god fastelavens 🙂
Leave a Reply