Jeg elsker smaken av søtt, og er så glad for at jeg ikke trenger unnvære det selv om jeg er diabetiker. Det finnes så mye på markedet nå av sukkererstatning som ikke er blodsukkerstigende, så det er ikke noe problem for meg iallefall.
Vafler kan man bruke til så mangt. I Norge er det lang tradisjon med å lage vafler til kaffekos, basarer, idrettsarrangement og bursdager.
Jeg synes ikke de vaflene fulle av mel og sukker er noe sunne, så disse vaflene blir i skikkelig “mintype1mat- ånd”. Det er ikke noe i veien for å spise denne varianten som alternativ til brød. Dermed er de god å spise både til frokost og lunsj.
Her er min oppskrift:
- 3 egg
- 3 ss proteinpulver med sjokoladesmak
- 1 ss kakao
- 6 ss sukrinmelis
- 10 dråper sjokolade essens ( eller vanilje)
- 5 ss yoghurt naturell
- 1 dl mandelmel
- 2 ts fiberhusk
Visp eggene luftig og tilsett de andre ingrediensene. La deigen svelle 10 min.
Steik i SMURT vaffeljern, ellers henger deigen fast. Jeg bruker en formfett spray med rapsolje. Eller du kan bruke smør.
På bildet har jeg brukt rømme og kakepynt. Bare så det er sagt, så er pynten er ikke lavkarbo 😉
Der er jo kjempegodt med smør og ost på også. Og mer lunsjvennlig 🙂
Man må bare forsøke seg frem , så håper jeg det smaker.
Hvilken type Mandelmel har du brugt her?