Å finne på hva man skal ha som erstatning for poteter er ikke alltid så lett.
Knutekål er et supert alternativ. Ferdig tilberedt, kan det ligne noe potet av utseende og smak , synes jeg da.
Du kan bruke den til hvilken som helst rett, til og med varm uten at blodsukkeret stiger til himmels.
Jeg har laget noen alternativ middagsretter med knutekål som alternativ til poteter.
Jeg har valgt å utelate salat fra bildet, slik at knutekålen kommer bedre frem i bildet. Men synes jeg en god salat hører absolutt med – lag gjerne det du liker. F.eks en blanding av tomat, agurk, oliven, kål etc. og gjerne med en god olje over. Da har man vitaminer og godt fett inkludert også.
Men nå til knutekål.
Her har jeg laget fløtegratinert knutekål til grillspyd med kylling:
- Kålen skjæres i skiver og legges i ildfast form.
- Hell så fløte over, slik at det dekkes litt over. Det er ikke nødvendig å bruke mengder med fløte, det trekker inn i kålen.
- Krydre til med salt og pepper.
- Strø litt revet ost over.
Sett kålen i stekeovnen en liten stund før du legger kyllingspydene. Når osten blir gylden og fin er “fløtepotetene” ferdig. Sjekk at de er myk ved å stikke en gaffel i. Dette var ett alternativ. Nå til mos-varianten.
Her har jeg “potetemos” til fisk.
- Skjær knutekålen i biter og koke til de er myke. Sjekk med gaffel etter 10 min om de er ferdig. ( gaffel går lett inn i bitene da)
- Sil vannet av, og damp bitene litt i pannen. ( når litt av vannet fordamper blir det en bedre konsistens)
- Mos bitene med stavmikser til en purre og tilsett en skvett med fløte.
- Krydre etter smak med salt og pepper og eventuelt med andre krydder.
Dette er virkelig det nærmeste jeg har kommet potetmos. Skikkelig godt og næringsrik!
Det er verd å gi et forsøk. God fornøyelse 🙂
Her stekte jeg litt servelat til den fløtegratinerte knutekålen.
[…] rosenkål og grønnkål er noen. (har allerede lagt ut oppskrift med knutekål som poteterstatter HER) De kan brukes nærmest til alt som f.eks i supper og wok, i salater, som stuing og som tilbehør. […]
[…] I overskriften ser dere at teksten er pastinakkmos med følge. Dette fordi jeg synes det av og til er himla vanskelig med poteterstatter. Middag kan selvfølgelig spises uten, men da blir det mer grytelignende retter. ( pastinakken ligger fremst, den bakerste grønnsaken er knutekål som også egner seg som poteterstatter HER) […]
[…] I overskriften ser dere at teksten er pastinakkmos med følge. Dette fordi jeg synes det av og til er himla vanskelig med poteterstatter. Middag kan selvfølgelig spises uten, men da blir det mer grytelignende retter. ( pastinakken ligger fremst, den bakerste grønnsaken er knutekål som også egner seg som poteterstatter HER) […]