jan 072018
Kyllingsuppe med chili, karri og squash

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er vel bedre enn en varm og krydret kyllingsuppe på en regnfull og litt trist dag ?

 

Denne er “brennende” god og varm, og med chili og ingefær i, tiner den selv den mest frostige kropp 🙂 Den er enkel å lage, og det tar ikke lange tiden heller.

 

INGREDIENSER :

3 kyllingfilet ( mine ble tilsammen 750 gr )

1 rød paprika ( min var 160 gram )

4 vårløk

1 squash ( min var 260 gram )

1 boks kokosmelk

1 liter kraft, buljong eller fond

1-2 ts salt

1 ts koriander

1 ts karri

3 ts ingefærpasta eller krydder

1 ts chiliflak eller krydder

2 ss sitronsaft ( fra sitron )

smør til steking

SLIK GJØR DU: 

Jeg har brukt en jerngryte til å steike kyllingkjøttet i, for så å fylle på med de andre ingrediensene. Synes det er enklest. Har du ikke jerngryte, så steker du i vanlig stekepanne og fortsetter å lage suppen i en vanlig panne/gryte etter kjøttet er steikt. ( kjøttet må selvfølgelig over i pannen )

Skjær kyllingfiletene i passe store stykker ( ikke ha dem for store ) og stek dem i en god klatt med smør. Tilsett krydder og fortsett å steke til kyllingstykkene er gjennomstekt.

Tilsett kokosmelk, sitronsaft, vårløk og paprika. Varm opp.

Tilsett så kraft, buljong eller fond og kok opp.

Nå tilsetter du squash. Jeg brukte en spiralizer og laget strimler av squashen med denne. Har du ikke en slik duppedings, så kutter du bare squashen i spagettitynne strimler. Tilsett i gryten og la det trekke i 5 minutter.

Nå er suppen klar 🙂 Server gjerne lavkarborunstykker eller brød til. HER

Dette blir en stor panne og holder fint til 4-6 personer.

Tips : Blir det suppe til overs, ta den med i termos på tur eller jobb 🙂

Hele gryten har 21 karbohydrater.

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of