Jakten på et brød som smaker som “vanlig” og godt brød, tar aldri slutt i “lavkarboverden.” Det har vært prøving og feiling over en lav sko hos meg.
Alle har ulike smak, og derfor synes mange at brød med frø i er kjempegodt. Jeg er ikke en av dem (hehe), så jeg har slitt litt med å finne ut hva jeg kunne spise som brøderstatning (luksusproblem). Nå har jeg laget sandwich som jeg er lykkelig over konsistens og smak på. Og disse kan også brukes til skikkelige brødblingser 🙂
INGREDIENSER
- 4 egg
- 50 gr smør
- 60 gram fettredusert mandelmel
- 1 ts linfrømel
- 1 ts salt
- 1 ts Xanthan gum eller 2 ts Johannesbrødkjernemel
- 3 ts bakepulver
- sesamfrø eller gresskarkjerner (til pynt)
SLIK GJØR DU
- Smelt smøret og visp det godt sammen med eggene.
- Tilsett mandelmel, linfrømel, salt, Xanthan gum eller Johannesbrødkjernemel og bakepulver.
- Visp alle ingrediensene til en fin deig.
- Smør en liten brødform og tilsett deigen.
- Smør jevnt utover og pynt med sesamfrø eller gresskarkjerner.
- Stek på 175 grader i ca. 45 minutter midt i ovnen, med varmluft.
Når brødet er ferdigstekt og avkjølt, ta det forsiktig ut av formen med en slikkepott eller lignende.
DELE OPP: Legg brødet på et skjærebrett, og del det først på midten. Så deler du hver blings på langs, slik at du kan legge pålegg imellom. Ønsker du ikke sandwich, så bruk en av de fire delene og smør på som en vanlig brødskive. Det blir en skikkelig blings 🙂
Hele deigen inneholder 9 karbohydrater.
God fornøyelse 🙂
Ps. I bakgrunnen på øverste bildet ser dere resultatet av ett dypdykk i fryseboksen – rabarbrasaft. Fargen på innholdet i flasken, og det i glasset er helt forskjellige. Å blande hjemmelaget saft ut med vann, er et godt alternativ til juice. 😊
Leave a Reply