Har vært på en liten sanketur idag. Ikke langt, fordi rognetre er det mange av der jeg bor. Det har vært en kald vår, så det er fremseles sjanse for å finne vårskudd ennå. Husk at nå spirer det fort, så kom deg ut i frisk luft og nyt tiden som kommer 🙂 Trenger ikke fly på fjellet for å få bevege deg. Koser meg mest ute i ro og fred med hunden min, uten for mange mennesker som jogger forbi.
Bladskudd fra rognebær smaker marsipan. Skikkelig digg. Og så er de skikkelige powerballs. Alt som er begynt å spire er full av vitaminer. Bare pass på å ta riktig sort. Er man usikker, la være. Disse er fint for dem som er allergisk mot nøtter, med at marsipansmaken er der.Men husk at det ikke skal spises i store mengder, for som linfrø inneholder skuddene stoff som omdannes til blåsyre .Men i små mengder er det sunt. (ett par holder, de er søte ) Disse blir litt fuktig, så de egner seg til å rulle i raspet sjokolade, hakket pistasjnøtter eller lakrispulver. Jeg spiser de slik, men vil du ha de litt fastere så kutt ut eggehviten.
Her kan du se bladskuddene 🙂
INGREDIENSER
- 70 gram bladskudd
- 70 gram sukrinmelis
- 1/2 eggehvite ( dropp den hvis du ikke vil rulle kulene i nøtter eller lignende )
- 1 ss fibersirup
SLIK GJØR DU
Kjør alt i en blender eller kjøkkenmaskin til en tykk mos. Trill til kuler. Rull eventuelt i hakket sjokolade, nøtter eller lakrispulver.
Spises innen kort tid. De mørkner litt i kjøleskapet. Har du rullet de i annet digg, vil de beholde fargen.
God tur 🙂
Fra meg og Seline 🙂
Leave a Reply