Av og til er det enkle det beste. Iallefall godt nok. Jeg er ikke den som i forkant av høytider og helligdager står i timevis og stresser på kjøkkenet – jeg er stor fan av alt som kan lages i forkant.
Joda, det skal smake godt og se bra ut, men når man ikke er utdannet kokk tar jeg noen snarveier.
HJEMMELAGET SAFT: Jeg var heldig og hadde noe hjemmelaget saft igjen (jeg raidet fryseren for fjorårets bær) – da blir det sunt i tillegg. Men helt ærlig, så går det fint å kjøpe noe sukkerfri saft på butikken og lage dessert av det også. Da kan man velge smak og farge. Da blir det en dessert som kan lages helt sukkerfri hvis man da velger en saft som er tilsatt sukkererstatning.
Min gele fikk en fin farge fra blåbærene og bringebærene jeg blandet. Bærene inneholder naturlig sukker, men det er helt innenfor hos meg. Men som sagt, du velger det som er best for deg. Idag får jo man kjøpe bær på dagligvaren hele året. Men da må du selvfølgelig lage saften selv.
Jeg gleder meg veldig for å snart å gå på bærjakt igjen – for nå er lageret tomt. 🙂
Har selvfølgelig laget en enkel vaniljesaus til også 🙂
Synes det ble en fargerik og “glad” dessert 🙂
INGREDIENSER
17. MAI DESSERT
- 3 dl saft (ublandet)
- 5 dl vann
- sukrin etter smak (trengs ikke ved kjøpesaft)
- 8 plater gelatin
VANILJESAUS
- 2 dl fløte
- 3 dl vann
- 5 ss sukrin
- litt gul konditorfarge (eller du bruker 2 eggeplommer )
- 2 ts Johannesbrødkjernemel
SLIK GJØR DU
- Legg gelatinplatene i bløt i kalt vann i ti minutter.
- Imens koker du opp saft, vann og eventuelt sukrin.
- Tilsett gelatinen og kok opp mens du visper godt.
- Gelatinen skal være helt oppløst.
- Hell væsken i en pen skål og avkjøl. Sett i kjøleskap til den er helt stiv.
- Du kan med fordel lage denne dagen i forveien. Det samme med vaniljesausen.
VANILJESAUS
- Kok opp fløte, vann, sukrin og konditorfarge.
- Velger du eggeplommer skal disse vispes inn når den er lunken.
- Tilsett Johannesbrødkjernemel og visp kraftig. Nå vil sausen tykne. Avkjøl og sett i kjøleskap.
Med dette ønsker jeg alle en RIKTIG GOD 17. MAI, og god fornøyelse 🙂
Leave a Reply