Bergenser på 17.mai: Jeg er bergenser til fingerspissene på 17. mai. Det er en fantastisk dag i Bergen. Jeg ikke tror, men VET at vi er knallgod på å feire denne dagen ( jada, jeg er patriot 😉 ) Vi har en unik prosesjon, og man må være forberedt på et maraton om man skal få med seg alt.
Alle Bergens buekorps går i toget, sammen med russ, barneskoler idrettslag og foreninger. Det er alltid noen som finner på gøye ting fra lasteplan på biler som kjører i hovedtoget. Om du trodde Brannspillerne slapp unna, så gjør de ikke det. Det spilles alltid kamp på stadion den 16. mai, og de må stille med hodet hevet eller bøyd i skam.
ALLE går i toget føles det som, og det er en folkefest uten like i sentrum fra klokken syv om morgenen, da morgenprosesjonen går. Jada, vi har to tog i Bergen må skjønne. 🙂
Jeg kunne fortsatt i det uendelige, men kanskje en smule kjedelig for ikke bergensere. Uansett hvor du måtte feire nasjonaldagen, så håper jeg du koser deg og får en fin dag med dine nærmeste.
Lag den på forhånd: Så var det over til desserten. Jeg synes det er greit å lage mest mulig ferdig en dag eller to på forhånd. Det går veldig fint å gjøre med denne varianten av oste-dessert. Den holder seg i kjøleskapet noen dager, så det er bare å ta ut når du skal servere. Den er også ganske enkel å lage, smaker godt og ser skikkelig 17. mai ut med rødt, hvitt og blått. 😊
Her er oppskriften :
Jeg fikk 4 gode porsjoner av denne oppskriften, så den kan fint slankes til 6 porsjoner. Og så inneholder hele desserten bare 27,5 karbohydrater.
INGREDIENSER
OSTEKREM
- 1 beger Kesam orginal ( 300 gram )
- 300 gram kremost naturell
- 1/2 dl sitronsaft
- 4 plater gelatin
GELETOPP
- 2 dl ferdigblandet saft ( jeg valgte sukkerfri bringebær, litt sterkt blandet )
- 3 plater gelatin
SLIK GJØR DU
OSTEKREM
- Gelatinplatene bløtes i kaldt vann i ca. 10 min.
- I mellomtiden, blander du kesam og kremost med mix-master.
- Varm sitronsaften og bland i de bløte gelatin platene.
- Gelatinen skal være helt oppløst før den blandes godt med ostemassen.
- Fordel så i pene glass eller dessertskåler.
- La stivne i kjøleskapet.
GELETOPP
- Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 min.
- Kok opp saften og rør gelatinplatene inn.
- Visp til platene er helt oppløst.
- Fordel saften i glassene og la det stivne i kjøleskapet.
- Etter at desserten er helt stiv, kan du pynte med bær. Jeg valgte blåbær og bringebær, men jordbær er jo også godt 🙂
Med dette ønsker jeg alle en fantastisk 17.MAI 🙂
Ps : Du må gjerne bli med i Facebookgruppen – DET GLADE LAVKARBOLIV. Du finner gruppen HER
Leave a Reply