Avokado kan brukes til så mye mer enn bare guacamole. Som for eksempel her i en kake. Denne smaker bare himmelsk, og er så lett å lage. Spiser den faktisk med god samvittighet til frokost 🙂
Avokado har en kremaktig konsistens og inneholder mye god enumettet fett. Den inneholder også, blant annet E- vitamin som er et antiosidant som beskytter mot oksidativt stress. I tillegg er den utrolig lav på Karbohydrater, 0,4 per 100 gram. ( Kilde: Matvaretabellen) Så ja, den kan spises uten å måtte tenke på blodsukkeret. Kaken er også lavkarbo.
Og så er det veldig lett å få tak i , i motsetning til mange andre eksotiske frukter og grønnsaker med lavt karboinnhold. Alle matbutikker har avokado i sitt sortiment.
INGREDIENSER
BUNN
- 120 gram malte mandler
- 100 gram kokosmasse
- 2 ss kokosolje
- 40 gram fibersirup (clear)
TOPP
- ca. 600 gram avokado
- 600 gram philadelphiaost, naturel
- 2 dl sukrinmelis
- 1 lime
PYNT
- Limeskall
- 85 % sjokolade
SLIK GJØR DU
BUNN
- Rist de malte mandlene og kokosmassen i en tørr panne til det er gyldent.
- Hell massen i en kjøkkenmaskin med kniv eller blender.
- Tilsett kokosfett og fibersirup.
- Kjør i blenderen til en grøtlignende masse.
- Trykk så deigen godt ned i en bakepapirkledd kakeform.
TOPP
- Mos avokadoene i en bakebolle.
- Tilsett kremost, limesaft (press saften ut av den delte limen, skallet skal brukes som pynt ) og sukrinmelis og visp sammen til en tykk krem.
- Hell kremen over bunnen.
PYNT
Riv over limeskall og sjokolade som pynt.
Sett i kjøleskapet til den er stiv nok til å skjære i. ( jeg lot den stå i flere timer, men er sikkert klar før det 🙂
Håper det smaker 🙂
Hele kaken inneholder 37,2 karbohydrater.
Hovedbildet er tatt av Suzanne Svanevik 🙂
For mer inspirasjon, følg oss gjerne på facebooksiden “Det glade lavkarboliv ” HER
Leave a Reply