Denne kaken har jeg laget i en trykk-koker, men den kan selvfølgelig lages i vanlig stekeovn. Forskjellen er bare at det tar litt lenger tid i ovnen 🙂 En trykk-koker minsker steketid på mat med ca halve tiden. Kommer litt an på hva du lager i den. Det første jeg laget var hjemmelaget ketchup, og det finner du på bloggen under Trykk-koker. Der står det litt om den jeg kjøpte. Slettes ikke av den dyreste sorten, men fungerer veldig bra. Men som sagt, du kan gå i gang med å lage kaken med stekeovn. Temperatur og tid kommer lenger nede i innlegget.
Bli gjerne med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER
Her er kaken ferdig i trykk-kokeren . I en gammel kakeform som passet perfekt .
INGREDIENSER
- 5 egg
- 7 ss natreen eller annen sukkererstatning
- 260 gr squash
- 1 avokado ( min var 100 gram )
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 dl malte mandler
- 6-7 dråper sitron-essens eller litt sitronsaft
- 1 ss arrow root ( eventuelt samme mengde fiberfin)
- 20 gram pistasjnøtter ( + litt til pynt )
- 1/2 ss myntepulver ( myntekrydder som jeg kjørte til pulver i en blender), kan utelates men det gir en svak peppermyntesmak og litt farge til kaken
- Tilsett eventuelt vaniljepulver etter smak om ønskelig
Sukkermengden her gir en passelig søt kake. Ønsker man mer søtsmak, så tilsett 2-3 ss ekstra med sukkererstatning.
GLASUR
- Gresk yoghurt
- Sukrinmelis etter smak
- Hakkede pistasjnøtter
SLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
Kutt squashen i biter og kjør i blender. Klem massen i et kjøkkenhåndkle, slik at overflødig væske bli presset ut. Legg massen tilbake i blender eller kjøkkenmaskin med kniv, og tilsett nøtter og avokado Kjør til en fin og jevn deig.
Rør så salt, malte mandler, bakepulver, sitrondråper, arrow root og mynte inn i deigen.
Fyll så deigen i en mellomstor form som passer i trykk-kokeren. Den smurte jeg med olje og sukrinmelis for å få den til å løsne bedre fra formen etter steking.
Velger du å bruke Trykk-koker skal du helle i en kopp med vann i formen som følger kokeren, før du setter nedi kakeformen. Jeg brukte programmet Manual setting, high pressure og 30 minutter.
Velger du å steke i ovn, så er det 190 grader i ca 60 minutter. Sjekk etter 45 min med en pinne. Henger mye deig på, så stek lenger. ( det er jo forskjell på ovnene )
Leave a Reply