Helt siden jeg var barn har jeg plukket ugress, som min mor kalte det 🙂 Nå er det sesong for neslesanking, men man kan fint bruke spinat på samme måten i denne suppen.
Det er næringsrikt og godt, og med brød til blir det en super middag. ( gulrotbrødet på bloggen min er kjempegodt tilbehør )
Ellers kan du bli i facebookgruppen “Matglede med karbokutt ” HER
4-6 porsjoner
INGREDIENSER
- 70 gram nesle eller spinat
- 2 dl vann
- 70 gram jordskokk-mos ( eller mos de grønnsakene du har )
- 5 dl kraft eller vann med buljong
- 2 ts arrowrot
- salt, pepper, muskat etter smak
- egg
- 1/2 dl fløte
SLIK GJØR DU
Kok nesle eller spinat i 2 dl vann i noen minutter. Kjør det i en blender og hell tilbake væsken i gryten.
Tilsett most jordskokk ( eller annen grønnsakmos ) og 5 dl kraft. Smak til med krydder.
Bland arrowrot ut i 2 ss vann og tilsett i suppen. Kok opp. Tilsett fløte.
Tilsett ett eller to halve egg i hver porsjon. (kokte )
Håper det smaker 🙂
Leave a Reply