mai 282020
Brenneslesuppe ( spinat er et alternativ )

Helt siden jeg var barn har jeg plukket ugress, som min mor kalte det 🙂 Nå er det sesong for neslesanking, men man kan fint bruke spinat på samme måten i denne suppen.

Det er næringsrikt og godt, og med brød til blir det en super middag. ( gulrotbrødet på bloggen min er kjempegodt tilbehør )

Ellers kan du bli i facebookgruppen “Matglede med karbokutt ” HER

4-6 porsjoner

INGREDIENSER

  • 70 gram nesle eller spinat
  • 2 dl vann
  • 70 gram jordskokk-mos ( eller mos de grønnsakene du har )
  • 5 dl kraft eller vann med buljong
  • 2 ts arrowrot
  • salt, pepper, muskat etter smak
  • egg
  • 1/2 dl fløte

SLIK GJØR DU

Kok nesle eller spinat i 2 dl vann i noen minutter. Kjør det i en blender og hell tilbake væsken i gryten.

Tilsett most jordskokk ( eller annen grønnsakmos ) og 5 dl kraft. Smak til med krydder.

Bland arrowrot ut i 2 ss vann og tilsett i suppen. Kok opp. Tilsett fløte.

Tilsett ett eller to halve egg i hver porsjon. (kokte )

Håper det smaker 🙂


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of