Dette brødet er det beste jeg har laget. For første gang kan jeg kalle det for brød synes jeg. Det er saftig uten å være vått. Det faller ikke fra hverandre. Og ikke minst : DET HEVER SEG NORMALT. Dette gir en størrelse på skivene som er lik hvetebrød. ( ikke bruk for store brødformer ) Venninnen min som har fått et par stykker, er helt hektet. Og hun spiser ikke lavkarbo til hverdags 😉
Ingrediensene får du i dagligvare og helsekost. Det er en god ide å ha disse varene i skapet, fordi de blir brukt i mange oppskrifter. De holder også til mange brød.
Ellers kan du bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER
INGREDIENSER
- 10 egg
- 10 dl malte mandler
- 250 gram yoghurt naturell
- 3 ts havsalt
- 150 gram revet hvitost (gulost )
- 200 gram revet gulrot (gulrøtter )
- 4 ss sesam-mel
- 4 ss solsikke-mel
- 4 ss kvernet chiafrø ( knus chiafrø i en blender )
- 100 gram gresskarkjerner
- 3 ts Xanthan gum
- 3 ts bakepulver
- 4 ss fibrex
SLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 2 min. på full styrke. Dekk 2 brødformer ( ikke for store ) med bakepapir og fordel deigen i disse to.
Stek på 160 grader, varmluft, på nederste hylle i 90 minutter. Dekk til brødene på slutten av steketiden hvis du synes de blir for mørk.
Så håper jeg det smaker.
Vel bekomme 🙂
[…] Det hevdes å være et brød som er saftig og smaker brød – jeg gleder meg til å prøve. Oppskriften er hentet hos: Min type 1 mat: Saftig og godt gulrotbrød (2 stk) […]