Fyrstekake er noe av det beste jeg vet. Dette er min versjon an den 🙂
Den holder seg lenge i kjøleskapet og kan fryses.
Du må gjerne også bli med i facebookgruppen ” Matglede med karbokutt ” HER
INGREDIENSER
BUNN
3 dl fettredusert kokosmel
1 dl olje
1 ts salt
1 ts Xantangum
3 ss Natreen eller sukrinmelis
1 dl vann
MANDELMASSE
200 gr mandler
8 ss Natreen eller Sukrinmelis
1 ts kardemomme
1 eggehvite
1/2 dl vann
TOPP
Sukkerfritt syltetøy.
Mandelflak eller kokosflak som pynt.
SLIK GJØR DU
BUNN
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv til en jevn masse.
Trykk deigen ut og et stykke opp langs kanten i en kakeform. Min var 18 cm, men du kan bruke en større. ( smør og dryss den med kokosmel om nødvendig )
Prikk litt med en gaffel og stek i 10 min på 190 grader.
MANDELBUNN
Kjør alle ingrediensene til en fin masse i kjøkkenmaskin med kniv.
Fyll massen i bunnen og legg ett lag med sukkerfritt syltetøy på toppen. ( jeg brukte hjemmelaget bringebærsyltetøy.
Stek videre i 20 min på 190 grader.
Håper du liker den 🙂
God fornøyelse 🙂
Leave a Reply