nov 072020
Deig til boller og rundstykker (kan brukes til begge deler)

Det er for tiden vanskelig å få tak i fettredusert kokos-og mandelmel pga Covid19. Da måtte jeg finne på en oppskrift uten det. Denne deigen fungerer både til boller og rundstykker. Man bare utelater sukkererstatning og krydder,(-salt) så har du deilige rundstykker. Du kan også bruke et proteinpulver uten smak til rundstykkene, men det med smak kan fint brukes.  Jeg laget boller idag, og for en herlig duft det ble når jeg tok de ut av ovnen. Påsmurt med smør og hjemmelaget bringebærsyltetøy, ble det skikkelig digg.

Her har du oppskriften:

INGREDIENSER

4 egg

5 ss kesam vanilje

4 ss sukrin sirup gold

5-6 ss natreen eller annet søtningsmiddel

1 ss kvernet chiafrø

5 ss fibrex

5 ss pofiber

5 ss vanilje proteinpulver

1 ts havsalt

1 ts kardemomme

1 ts ingefær

1 pose tørrgjær (spiser opp sukkerartene i kesam og sirup)

(du kan fint bruke 2 ts bakepulver, men gjær funket)

1 ts xanthan gum

4 ts johannesbrødkjernemel

SLIK GJØR DU

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv til en seig masse. La hvile i 15 min.

Fukt hendene dine og form fine boller som du ligger på en stekebrett med bakepapir. Jeg fikk 8 stykker.

Stek på 180 grader i 15 min

God fornøyelse 🙂

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of