Etter noen forsøk på å lage jule-cookies, ( som gikk kraftig utover tennene) ble denne oppskriften ganske bra 🙂 De ble smakfulle og ikke minst har de en god konsistens 😉
Det er ikke noe i veien for å lage de ellers i året også, men da ville jeg kuttet ut pepper.
Du er også velkommen til å bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER
INGREDIENSER
125 gr sukrinsirup
65 gr Tagatesse/Finesse
30 gram smult
1/2 dl fløte
******************************************************************************************************************************************
1 egg
170 gr malte mandler
30 gr kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts pepper
1 ts ingefær
1/4 ts Xanthan gum
Pynt: hasselnøtt
SLIK GJØR DU
Kok opp alle ingrediensene over streken. Avkjøl.
Bland alle ingrediensene under streken i en bolle og rør godt. Tilsett massen som er kokt opp og bland alt til en seig deig . (bruk gjerne kjøkkenmaskin) La hvile i 10 minutter. Ta en ts deig per cookie på en bakeplate med bakepapir. (de sklir mye ut, så ha avstand mellom dem) Pynt med en hasselnøtt.
Steik på 180 grader i 12-13 minutter. Avkjøl på platen. Bruk en stekespade for å gjerne dem fra brettet. Oppbevar i tett boks. (ble ikke gamle hos meg ;))
Vel bekomme, og riktig god førjulstid 😉
Leave a Reply