Liker veldig godt å bake, og det har vært terapi å stå på kjøkkenet med dette.
Etter at jeg fikk diabetes 1 var det en utfordring å finne på oppskrifter som smaker godt, samtidig som det skulle være lavt på karbohydrater.
Det finnes mange utgaver av brød og bakevarer, men jeg synes ikke det har lignet så veldig på vanlig
bakst som inneholder mel.
Her har jeg kommet frem til rundstykker som er saftig og god på smak.
(synes jeg da )
RUNDSTYKKER
- 3 1/2 dl blanding av vann og fløte eller mandelmelk.
Blandingen varmes lunken og tilsettes en pakke gjær, 1 ss fibersirup og 1 ts sukker.
Sukkeret blir spist opp av gjæren og gjør at deigen hever.
- Pisk 1 egg lett og tilsett i melken.
- Smelt 50 gr smør og tilsett i væsken.
- 4 dl mandelmel
- 4 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 4 ss pofiber
Tilsett den lunkne melken i deg tørre, og rør godt.
La svelle 10 min.
Trill til rundstykker og legg på steikeplate, eller legg i former. Stek på 180 grader til de er lysebrune.
( det har jeg ikke gjort her)
De hever godt, men faller litt sammen. Det er fordi det ikke brukes mel.
Jeg deler de i to og legger pålegg imellom.
De er fin til frysing. Og hvor mange du får, kommer selvfølgelig an på hvor stort du lager hvert rundstykke.
Hvor lenge stekes de og hvor mange grader? 🙂
Hvor lenge og hvor mange grader?
Hei. 180 grader til lysebrun.
Tusen takk! 😀
Går det an med surdeig?
Hei. Tror ikke surdeig er innafor lavkarbo. Har aldri prøvd. Gi en lyd om resultatet hvis du prøver
Såg gode ut Bruker du fettredusert mandelmjøl eller finmalte mandlar?
Hei
Jeg bruker mest malte mandler. Men fettredusert kan brukes nesten i alt.
Det er bare å prøve seg frem