Jeg er utrolig glad i pai. Spesielt kyllingpai. Men nå har jeg laget en pai uten kjøtt, og den smakte kjempegodt. Det er bra å ha kjøttfrie middager iblant, og det er ikke så vanskelig når man putter andre næringsrike godsaker, som grønnsaker og egg.
Har man en salat til med en skvett god olje over, så blir det perfekt.
Et paistykke passer også utmerket å ta med seg i lunsjboksen. Den er god kald, så det er ikke nødvendig å varme den.
INGREDIENSER
BUNN
- 2 dl fettredusert mandelmel
- 2 dl olje ( jeg brukte en ramsløkolje jeg fikk i gave, og den gir ekstra smak )
- 1 ts salt
- 1 ss vann
FYLL
- 120 gr sopp
- 120 gr paprika ( jeg brukte grønn )
- 1 selleristang ( min var 35 gr )
- 100 gr tomater
- 30 gr spinat
- 3 egg
- 50 gr Creme Fraiche
- 100 gr revet hvitost
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts chili
SLIK GJØR DU
BUNN
- Bland mandelmel, olje, salt og vann godt med en sleiv.
- La ligge i kjøleskapet en times tid. Dette for at deigen ikke skal synke i formen.
- Smuldre deigen jevnt fordelt i en smurt paiform, og trykk deigen fast med fingrene i bunnen og ca 1,5 cm opp i kanten.
- Stek på 210 grader midt i ovnen, varmluft i ca. 10 minutter.
FYLL
- Sopp, paprika, selleri, og spinat stekes i litt olje til soppen virker gjennomstekt.
- Hell grønnsakene i paibunnen.
- Visp egg, creme fraiche, revet ost og krydder godt sammen.
- Hell så over grønnsakene i formen.
- Til slutt kutter du tomatene i skiver og legger de på toppen. ( se bilde )
- Senk temperaturen til 190 grader i ovnen og stek paien i ca. 20-25 minutter.
God fornøyelse 🙂
Total karbohydrater i paien er 26,7
Hei, jeg laget deigen til vegetarpaien nå – 2 del mandelmel og 2 dl olje. Den ble helt flytende..? Er det noe som ikke stemmer her?
Hei.
Den skal ikke bli flytende.
Brukte du fettredusert mandelmel ?