Fromasj er en av mine favoritt desserter. Det er veldig enkelt å lage og kan varieres med utallige smaksvarianter.
Sitronfromasj smaker friskt og denne varianten er helt uten meieriprodukter. Det gjør at de med laktoseintoleranse kan spise den. For de som ikke tåler egg, eller ikke spiser det av personlige årsaker finnes eggerstatter. Det bruker å være greie og forståelige bruksanvisninger på pakken. Du finner de i helsekostbutikker, og dagligvare under allergi.
Skål fra Stavangerflint
Denne vakre, eldre skålen fra Stavangerflint passer så fint til å lage fromasj i. Den gir en vårfølelse med sin fine blomst på. Jeg har fordelt fromasjen i denne skålen og en dessertskål i glass. Mest for bildene sin del. Du bruker det du har om det er små skåler, eller gjerne en større. Det viktigste er at du synes det er delikat og pent å servere i. Med desserter har man mulighet til å pynte og gjøre det vakkert.
Vask sitronene godt
Husk at hvis du ikke bruker økologiske sitroner må du vaske de godt. Sitroner er en av de sitrusfruktene som blir sprøytet mest med plantevernmiddel.
Sitron er den sureste av alle sitrusfrukter, og kommer opprinnelig fra områder sør for Himalaya. Den ble siden brakt videre til Europa av Columbus. Den inneholder mye C-vitamin som er bra for immunsystemet. Den har lang holbarhet og både saft og skall kan brukes i drikke og bakst. Og det beste er at sitron er lav på karbohydrater. ( 2,5 gram per 100 gr ) Les mer i matvaretabellen
Her er oppskriften :
INGREDIENSER
- 1 dl sitronsaft ( 2 sitroner)
- 6 ss sukrin
- 6 eggeplommer
- 7 plater gelatin
- 6 eggehviter
SLIK GJØR DU
- Sukrin og eggeplommer røres hvitt.
- Legg så gelatinplatene i vann i ca. 10 min til de er myk. Dette kan du gjøre mens du rører.
- Varm platene opp sammen med litt vann slik at de blir helt oppløst (platene skal bare være dekket av vannet).
- Sitronsaft og den oppløste gelatinen has i. Når det er halvstivt, røres stivpiskede eggehviter forsiktig i.
- Ha i kjøleskap til fromasjen er helt stiv. (tar noen timer, så lag den gjerne dagen i forveien)
God fornøyelse 🙂
Total karbohydrater er 6 i hele fromasjen.
Den skulle rekke til 4-6 personer.
Hei jeg er ny på bloggen din.. Jeg gleder meg til å prøve noen av de :-). Jeg har et lite spørsmål ang sukrin. Jeg har prøvd det før og syntes det var litt vanskelig å røre sammen med egg. Følte det ikke løste seg opp på samme måte som med sukker.. noen tips??
Ha en fin kveld
Hei Så bra at du vil følge med bloggen. Du kan bruke sukrinmelis. Det er akkurat som vanlig melis og løser seg fint opp i blandinger. Du kan også supplere med essenser. Ha en fin kveld
Oki. Da skal jeg prøve det. Takk 🙂