apr 122018
Laktosefri sitronfromasj

laktosefri sitronfromasj

Fromasj er en av mine favoritt desserter. Det er veldig enkelt å lage og kan varieres med utallige smaksvarianter.

Sitronfromasj smaker friskt og denne varianten er helt uten meieriprodukter. Det gjør at de med laktoseintoleranse kan spise den. For de som ikke tåler egg, eller ikke spiser det av personlige årsaker finnes eggerstatter. Det bruker å være greie og forståelige bruksanvisninger på pakken. Du finner de i  helsekostbutikker, og dagligvare under allergi.

Skål fra Stavangerflint

Denne vakre, eldre skålen fra Stavangerflint passer så fint til å lage fromasj i. Den gir en vårfølelse med sin fine blomst på. Jeg har fordelt fromasjen i denne skålen og en dessertskål i glass. Mest for bildene sin del. Du bruker det du har om det er små skåler, eller gjerne en større. Det viktigste er at du synes det er delikat og pent å servere i. Med desserter har man mulighet til å pynte og gjøre det vakkert.

Vask sitronene godt

Husk at hvis du ikke bruker økologiske sitroner må du vaske de godt. Sitroner er en av de sitrusfruktene som blir sprøytet mest med plantevernmiddel.

Sitron er den sureste av alle sitrusfrukter, og kommer opprinnelig fra områder sør for Himalaya. Den ble siden brakt videre til Europa av Columbus. Den inneholder mye C-vitamin som er bra for immunsystemet. Den har lang holbarhet og både saft og skall kan brukes i drikke og bakst. Og det beste er at sitron er lav på karbohydrater. ( 2,5 gram per 100 gr ) Les mer i matvaretabellen

Her er oppskriften :

INGREDIENSER

  • 1 dl sitronsaft ( 2 sitroner)
  • 6 ss sukrin
  • 6 eggeplommer
  • 7 plater gelatin
  • 6 eggehviter

SLIK GJØR DU

  • Sukrin og eggeplommer røres hvitt.
  • Legg så gelatinplatene i vann i ca. 10 min til de er myk. Dette kan du gjøre mens du rører.
  • Varm platene opp sammen med litt vann slik at de blir helt oppløst (platene skal bare være dekket av vannet).
  • Sitronsaft og den oppløste gelatinen has i. Når det er halvstivt, røres stivpiskede eggehviter forsiktig i.
  • Ha i kjøleskap til fromasjen er helt stiv. (tar noen timer, så lag den gjerne dagen i forveien)

God fornøyelse 🙂

 

Total karbohydrater er 6 i hele fromasjen.

Den skulle rekke til 4-6 personer.

Blogglistenhits

 

 


3
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Benedikte KnudsenMonica Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
Monica
Gjest
Monica

Hei jeg er ny på bloggen din.. Jeg gleder meg til å prøve noen av de :-). Jeg har et lite spørsmål ang sukrin. Jeg har prøvd det før og syntes det var litt vanskelig å røre sammen med egg. Følte det ikke løste seg opp på samme måte som med sukker.. noen tips??

Ha en fin kveld