jul 272018
Et lite stykke bringebærhimmel – nydelige bringebærpletter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne våren og sommeren har vært varm og tørr i Bergen (og ellers i landet ). Det gir en fantastisk bærsesong. Jeg plukker bær nesten daglig, og sylter og safter. Hunden min synes ikke alltid det er så gøy, men når jeg først er ute i skogen, kan jeg ikke la være 🙂

Nå har jeg laget bringebærpletter – virkelig med smak av sommer. Håper du synes det smaker!

Du må gjerne følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv ” for mer inspirasjon HER

INGREDIENSER

BUNN

  • 3 egg
  • 50 gram sukrinmelis
  • 50 gram mandelmel
  • 1 ts bakepulver

KREM

  • Kremfløte
  • Yoghurt naturell
  • Bringebær
  • Sukrinmelis

MARENGSTOPPER

  • 6 eggehviter
  • 1 dl sukrinmelis
  • 1 ts 7% eddik ( klar )

SLIK GJØR DU

BUNN

  • Egg og sukrinmelis piskes luftig.
  • Tilsett mandelmel og bakepulver. Røren har konsistens som tykk eggedosis.
  • Bruk en spiseskje og fordel en ss per plett på bakepapirkledd stekeplate. Du får 15-16 stk.
  • Stek på 170 grader til gylden. ca. 8 min.
Slik ser de ut ferdigstekt.

Du kan også se hvordan disse plettene kan brukes til kremkaker HER

KREM

  • Jeg pisket 1 dl fløte med 1/2 dl sukrinmelis.
  • Så blandet jeg inn 4 ss yoghurt og bringebær. Grunnen for at jeg ikke har gitt den eksakte mengde under krem, er at man kan lage den slik man vil. Og da mener jeg etter hvor mye bær man ønsker å blande inn.

Det er ikke farlig å lage for mye, da man kan bruke resten av bringebærkremen til frokost eller lunch. Smaker fortreffelig på en sommerdag.

MARENGSTOPPER

  • Pisk eggehvitene stiv sammen med sukrinmelis.
  • Rør inn eddik.
  • Fyll i en sprøytepose og fordel på en bakepapirkledd stekeplate.
  • Stek på 80 grader til marengsen er helt stiv (kan ta opp til 1 1/2 -2 timer ).

Fordel så krem mellom to pletter og pynt på toppen med en liten klatt krem, marengstopp og bringebær.

God fornøyelse. Håper det smaker 🙂

Innhold karbohydrater:

  • Bunn har 7 karbohydrater i hele deigen.
  • Kremfløte inneholder 2,9 karbohydrater per 100 gram
  • Yoghurt naturell har 5,6 karbohydrater per 100 gram
  • Eggehvite har 0,4 karbohydrater per 100 gram
  • Eggeplomme har 0,2 karbohydrater per 100 gram
  • Bringebær har 3,2 karbohydrater per 100 gram

TIPS: www.matvaretabellen.no er et supert verktøy å bruke i utregning av karbohydrater. Andre kilder er ikke alltid så  sikker.

Blogglistenhits

 

 

 

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of