Jeg elsker å bake. Hva er da bedre enn en kake som er lett å lage og er saftig og god? Jeg har vært ute og plukket karser til kandisering, men det er noe du kan droppe. Det tar litt tid, men de fleste spiselige blomster kan kandiseres og brukes til pynt på kaker og desserter. Å kandisere er lett. Det er bare å pensle eller dyppe blomstene i eggehvite og strø med sukrin eller tagatesse. Legg så blomstene på papir til de er tørket og oppbevar i tett boks. De holder seg i flere måneder, og det er så kjekt å ha sukkerfri kakepynt klar til bruk. Men som nevnt , du får en god kake uten denne pynten hvis du ikke har tid å sysle med dette.
INGREDIENSER
KAKEBUNN
- 100 gram malte mandler
- 50 gram kokosmel
- 1/2 ts Xanthan gum
- 5 egg
- 5 dråper sitron-essens
- 5 dråper mandel-essens
- 60 gram Tagatesse
- 2 ts bakepulver
Bruker du fettredusert kokosmel må du tilsette ett ekstra egg. Fettredusert har mindre karbohydtater, så det blir en smakssak. I denne oppskriften er det ikke brukt fettredusert mel.
PYNT
- 50 gram sukrinmelis
- 3 ss vann
- 3-4 dråper mandel-essens
- hakkede mandler
- eventuelt kandiserte blomster
SLIK GJØR DU
BUNN
Mal eller kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med kniv. Bland mandelmelet med kokosmel, Xanthan gum, og bakepulver.
Skill eggene og og pisk eggeplommene med tagatesse og essenser. Tilsett melblandingen i eggedosisen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i deigen.
Smør en kakeform ( 28 cm i diameter ) . Fyll deigen i og stryk den glatt med en slikkepott.
Stek på 180 grader i ca. 30 minutter ( til kaken er lysebrun )
PYNT
Bland sukrinmelis, vann og essens sammen og stryk utover kaken med en skje. Strø hakkede mandler og kandiserte blomster på glasuren før den stivner.
Hele kaken inneholder 27,8 karbohydrater.
Du må gjerne følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon HER
Leave a Reply