jul 032017
Hjemmelaget nyperosesaft

Dette bilde er ikke av årets saft, men måtte bare finne det frem da jeg gikk forbi nydelige nyperoser i dag.

Sesongen er snart over, men man kan fremdeles være heldig å finne noen roseblader som kan brukes til saft eller te.

Jeg synes det utrolig enkelt å lage rosesaft, men det er ikke alltid man kommer på at man kan lage deilig saft av nyperoser.

Her er min oppskrift på hjemmelaget saft:

For å lage saft til  flasken du ser på bildet, brukte jeg ca. liter med roseblad .

Jeg la de i en skål og helte kokende vann over ( du kan bruke en panne ). Tilsett det du måtte ønsker av søtningsmiddel til hvor søtt du liker det. Jeg bruker stevia, sukrin og sweetdrops . Du kan også bruke essens.

Jeg lot det stå over natten, og silte saften over i glassflaske. Så oppbevarte jeg den i kjøleskapet.

Saften både smaker, og lukter rose.

Dersom du synes den blir for sterk, er det bare å blande ut med mer vann. Man kan også bruke den i smoothie for å gi den rette sommerfølelsen 🙂

Blomsterblader til te. 

Dersom du ønsker å bruke blomsterbladene til te, kan du tørke de i steikeovn på 50 grader med døren på gløtt. Det er viktig at alt er knusktørt ellers mugner det. Ha på tette glass, så har du sommersmaken til de kalde dagene, når du drikker denne teen 🙂

Andre tips til bruk av rosesaft

I kremer er ofte roseolje tilsatt. Oljen gir næring til huden, er oppstrammende og rik på vitamin A som stimulerer til cellefornying.

Rosesaft kan også brukes til ansiktsvann. Men da bør du ikke tilsette søtningsmiddel .

 

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of